DOBER PRIDELEK

Paradižnik prodal na dražbi

Objavljeno 20. september 2014 09.32 | Posodobljeno 20. september 2014 09.32 | Piše: A. P

Britanec je v topli gredi vzgojil paradižnik v obliki srca.

V sok, juho ali omako predelan paradižnik je v zaščiti pred težkimi boleznimi še učinkovitejši od svežega.

Ne zgodi se prav pogosto, da je paradižnik tako prikupnega videza, da ga preprosto ne moremo pohrustati. To se je nedavno prigodilo upokojenemu proizvajalcu bodal Rodu Matlessu. Ta je obstal, ko je v svoji topli gredi zagledal paradižnik v obliki srčka. Za 69-letnega Britanca je bila najdba še toliko pomembnejša, ker je pred nekaj leti preživel infarkt. Prav zaradi tega se je odločil, da zelenjave ne bo pojedel, temveč jo bo prodal na spletu. Tam je zanj tudi iztržil nekaj več kot 20 evrov in jih podaril britanski fundaciji za srce. »Nekaj dni sem razmišljal, kaj naj naredim, nato pa sem se domislil, kako paradižnik najbolje izkoristiti,« se spominja možakar iz Wymondhama. »Upam, da sem s tem dejanjem naredil drobtinico dobrega.« 

Deli s prijatelji