Seidži Kavasaki slovi po izjemni obdelavi lesa, njegova posebnost pa so kipci, ki so videti kot prava hrana. Vsako svojo stvaritev objavi na spletu, redno se pojavlja v japonskih televizijskih oddajah in drugih medijih. Njegove razstave, ki jih ima po vseh kotičkih dežele vzhajajočega sonca, so odlično obiskane, s pomočjo spleta pa je dosegel mednarodno občinstvo, ki ne more prehvaliti njegovih kipcev. Za izdelavo posameznega porabi od dve do tri ure, kar je zelo malo za tako realistične izdelke, kot so leseni rogljiči ali čokoladne ploščice. Poleg tega vse ročno izdolbe in pobarva z akrilno barvo, tako je videz še prepričljivejši. Seveda se Kavasaki ne omejuje zgolj na hrano, izdelal je že lesenega psa in miniaturni semafor, vendar ostaja umetna hrana njegova glavna disciplina. Baje so kipci v živo tako prepričljivi, da jih ljudje kar ponesejo k nosu, da bi se prepričali, ali niso pravi. Verjetno bi morale biti njegove razstave opremljene z opozorilnimi tablami, saj bi se lahko kdo spozabil in z ugrizom izgubil zob.