Domiselnemu Fotieju Photenhauerju se je utrnila ideja, na katero je najbrž že kdo pomislil, a si je ni upal izvesti. No, Fotieja ni ustavilo ničesar, saj je napisal kuharico, v katero je vključil recepte z zelo pomembno sestavino – spermo.
»Pomislil sem, da bi bilo dobro vsaj poskusiti, saj ima sperma podobno sestavo kot beljak, ki je del mnogih jedi,« je pojasnil.
Naravna žetev
Knjigo z recepti lahko najdete pod naslovom Naravna žetev: recepti na osnovi sperme (ali v originalu Natural Harvest – A Collection of Semen-Based Recipes). V opisu kuharice pa je zapisano: »Sperma ni le hranljiva, temveč ima tudi lepo teksturo in je nepogrešljiva sestavina pri kuhanju. Tako kot pri dobrem vinu in sirih je tudi okus sperme kompleksen in dinamičen.«
Produkcija semena je poceni in je dostopna v mnogih, če ne celo vseh, domovih in restavracijah, je zapisano v opisu kuharice. »Kljub vsem dobrim lastnostim sperma ostaja spregledana kot hrana. Upamo, da bo ta knjiga to spremenila. Ko boste premagali predsodke, boste presenečeno ugotovili, kako odlična je lahko sperma v hrani,« je še zapisano.
Pa še recept za palačinke
Avtor je v uvodu knjige navedel prvi recept, ki naj bi veljal tudi za preizkušnjo: »V ponvi segrejte malo olja in ga, ko se bo dovolj segrelo, umaknite s plina. V ponev ejakulirajte in jo postavite nazaj na štedilnik. Sperno enakomerno razporedite po ponvi in popecite z obeh strani. Po želji dodajte sol in druge začimbe. Palačinko poskusite, in če vam je okus všeč, potem je ta knjiga kot nalašč za vas, če vam gre na bruhanje, potem raje nehajte kuhati. Vzemite ta recept kot majhen iniciacijski obred.«