SILVESTRSKI JEDILNIK

K najdaljši noči pač spada spodobna večerja

Objavljeno 31. december 2014 16.00 | Posodobljeno 31. december 2014 16.00 | Piše: A. P.

V elitni newyorški restavraciji bodo postregli večerjo za 17.000 evrov.

Če se morda še niste odločili, kje boste preživeli silvestrovo, nikar ne obupajte, za vas imamo ponudbo v zadnjem hipu! Gotovo bi se za vas našlo še nekaj prostora v priljubljeni newyorški restavraciji Empire Steak House. A vas moramo prej opozoriti, da boste morali za današnje razvajanje in veseljačenje v tem razkošnem ambientu pošteno odpreti denarnico, saj se bo tam pilo in jedlo le najboljše od najboljšega. Za 17.000 evrov po glavi vam bodo postregli s konjakom hennessy, nato pa se bodo pred vami vrstile pregrešno drage imenitnosti, kot so kaviar ossetra, zrezek iz govedine kobe, beli tartufi, medtem ko boste srkali vino chateau d'yquem. Še več, uživali boste v izbrani družbi uspešnih in premožnih, ki si brez vsakodnevnega odmerka luksuza sploh ne znajo predstavljati življenja.

Če je cena pošteno zasoljena, organizatorji zagotavljajo, da bodo jedi pripravljene vrhunsko. Za začetek si boste privoščili steklenico šampanjca dom perignon oenotheque, ki se bo odlično podal k morski plošči s kaviarjem, jastogom, rakovicami, kozicami, ostrigami in vrhunsko tunino. Za glavno jed bo slasten zrezek iz japonske govedine, ki se odlično poda k pretlačenemu krompirju z belimi tartufi in kremasti špinači s črnimi tartufi. Ob glavni jedi boste srkali vino chateau petrus. Za konec vam bodo postregli s slaščico crème brûlée, ki bo pripravljena s portovcem taylor fladgate’s 1964 single harvest port. Po večerji boste omenjeni portovec srkali in v njem raztapljali različne vrste izbranega sira.

Spomnimo, da je restavracija že lani pritegnila veliko pozornosti, ko je ponujala večerjo za 8200 evrov. Takrat so jo postregli s petimi hodi in je vsebovala tudi v šampanjcu kuhanega jastoga, triplastno čokolado in malinovo pito z zlatim lističem in konjakom. Čeprav se na teh silvestrskih jedilnikih bohotijo imenitne jedi, se ne moremo otresti občutka, da se po okusu ne morejo kosati z domačo sarmo, ki bo jutri še kako blagodejno razvajala naše želodčke. Vsi, ki ne bomo na imenitni večerji, pa se lahko veselimo ob spoznanju, da smo privarčevali na tisoče evrov. Tudi to ni slaba popotnica za novo leto, mar ne?

Deli s prijatelji