Ob hitrem pogledu na fotografije bi morda pomislili, da gre za razstavljeno vsebino hladilnika ponorelega kanibala. Morda se niti ne bi preveč zmotili, še posebno, ko bi videli grimase redkih izbrancev, ki jih je doletela čast, da so jih okusili. Ni presenečenje, da se je večini zdela najmanj odbijajoča torta v obliki odsekane svinjske glave. Čeprav gre za osupljiv model, ki je skoraj do potankosti enak kot prava glava te živali, je to očitno prizor, ki smo ga vajeni. Roko na srce, večina nas raje, če že, prežveči svinjski uhelj kot rakavo ledvico.
Kmalu razstava sladkih grozot
Ne preseneča, da so kreacije oblikovalke Victorie Wilkinson iz Leedsa v Veliki Britaniji pritegnile toliko pozornosti, da bo imela konec oktobra samostojno razstavo, čeprav je še študentka. »Torte sem začela oblikovati pred dvema letoma, v drugem letu študija sem začela delati odbijajoče torte, konec tretjega letnika pa sem se začela igrati z zamislijo, da bi izdelala take, ki ne bi bile videti kot torte,« je razkrila nadarjena Victoria.
Najbolj fascinantna je tista v obliki razpadajoče človeške glave. Če bi imeli na obisku, denimo, babico, jo je treba nujno opozorite na nekoliko drugačno slaščico, da ne bi začela ženica sredi noči strahotno kričati in iskati zdravniške pomoči. Kaj babico, tudi kakšen hrust s tetoviranimi mišicami bi znal spustiti zavidljiv falzet ob pogledu na razpadajoči del človeškega telesa. No, nam ni uspelo izvedeti, kakšnega okusa so torte. Bo že držalo, da hrano najprej okušamo z očmi.