KOSTUM

Za noč čarovnic tudi kostum morilca

Smrt Pistoriusovega dekleta so spremenili v zabavo. Po ogorčenju javnosti lani kostum umaknili iz prodaje.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

LUTON – Približuje se noč čarovnic in številni si že kupujejo kostume za nočno rajanje. Nedavno je veliko prahu dvignil kostum Oscarja Pistoriusa, ki ga za dobrih 25 evrov ponujajo na spletni strani Jokers' Masquerade. Imenuje se Blade Gunner, našemimo se lahko v atleta brez spodnjega dela nog, ki je leta 2013 na valentinovo na svojem domu v Republiki Južni Afriki ubil svoje dekle. V kompletu so tekaški dres, prevleka, ki noge spremeni v tekaško protezo, in pištola.
Za komplet je treba odšteti debelih 25 evrov. FOTO: Pr
Za komplet je treba odšteti debelih 25 evrov. FOTO: Pr

Pistorious je 29-letno izbranko, ki se je preživljala kot model, ustrelil skozi vrata kopalnice. Trdi, da je streljal, ker je mislil, da je v hiši vlomilec, in jo je želel zaščititi. Sodišča mu ni uspelo prepričati, spoznan je bil za krivega in obsojen na 15 let zapora. Na kostum se je odzvala Rose Dicon, vodja organizacije za pomoč prizadetim zaradi umorov ali ubojev.
Oscar Pistorius je bil spoznan za krivega. FOTO: Guliver/Getty Images
Oscar Pistorius je bil spoznan za krivega. FOTO: Guliver/Getty Images

»To je skrajno brezčutno in žaljivo, še posebno do prizadetih družin,« je odločna Rose. »Te prodajalne spreminjajo umor v zabavo – to je zelo boleče za žalujoče družine. Izgubiti ljubljeno osebo zaradi umora zagotovo ni zabavno.«


Prodajalna Jokers' Masquerade je uvrstila kostum v sekcijo Slab okus, saj se zavedajo njegove kontroverznosti. »V svetu, ki je ponorel zaradi politične korektnosti, smo se odločili biti nekoliko uporniški in sestaviti zbirko čudovito neprimernih kostumov, namenjeno vsem tistim, ki radi premikajo meje.« Lansko leto je bil podoben kostum Pistoriusa na prodaj na Amazonu, a so ga zaradi pritiska javnosti umaknili. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije