SOSEDSKI ODNOSI

Vznemirja sosede, ki norijo in kličejo policijo, 55-letnik pa nič

Mesece posluša isto pesem. Odvzeli so mu glasbeno opremo, a jo je že nadomestil z novo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

Čeprav so mu že dvakrat odvzeli zvočnike, ojačevalce in električno kitaro z namenom, da mu onemogočijo poslušanje njegove najljubše pesmi, je zaplenjeno opremo vsakokrat nadomestil z novo in nadaljeval svoj jutranji ritual. Že mesece posluša svojo najljubšo pesem, sosedi pa so bili tik pred tem, da izgubijo živce, pišejo tuji mediji.

Clyde Taylor, 55-letnik, ki živi nedaleč od Manchestra, vsako jutro od začetka letošnjega leta gnjavi sosede, ko si za dobro jutro najprej zavrti svojo najljubšo glasbo iz filma Trainspotting, in sicer pesem Born Slippy skupine The Underworld

Policija mu je že nekajkrat potrkala na vrata z opozorilom, naj utiša glasbo, saj vznemirja ostale sosede. Dvakrat so mu celo odvzeli vso glasbeno opremo, a kaj, ko jo je uporni moški nadomestil z novo in nadaljeval svoj jutranji ritual.

Lokalne oblasti so morale iti celo tako daleč, da mu je na koncu sodišče prepovedalo poslušanje glasbe tako naglas, da se sliši iz stavbe, v kateri živi. Ta odločba velja za naslednjih pet let, in če jo bo Taylor prekršil, ga lahko doleti tudi zaporna kazen.

Doslej je glasbeni navdušenec zaradi kršenja javnega reda in miru zapravil okoli 3.000 evrov za kazni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije