NEPRIDIPRAVI

Tatovi obiskali 103 let staro ženico, ta jih je pregnala s palico

Ženski sta poskušali upokojenko zamotiti in jo okrasti, a se je njun načrt izjalovil.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto

BERLIN – Skupina malopridnežev je nedavno podcenila 103-letno upokojenko, ki so jo nameravali okrasti. Živahna upokojenka se je namreč njihovemu poskusu uprla in jih s palico pregnala iz stanovanja, poroča policija.

Neznani ženski sta pozvonili na vrata stanovanjske hiše v Berlinu. Ko jima je starejša ženska odprla, sta jo prisilili, da se je vrnila v stanovanje. Vse tri so odšle v kuhinjo, kjer sta neznani ženski želeli upokojenko zamotiti s t. i. trikom papirja, ko si želijo nepridipravi od žrtve izposoditi papir ali svinčnik, češ da želijo znancu pustiti sporočilo. Toda upokojenka je ugotovila njune namene, in ko se ji je ena preveč približala, je zgrabila svojo palico, se začela braniti in obe spodila. Iz stanovanjske hiše je nato zbežal tudi moški, ki je medtem čakal na stopnicah. 

Starejši so pogosto žrtve zlikovcev, ki delujejo v manjših skupinah. Ti v stanovanja tarč pogosto vstopijo ob pomoči različnih sleparjih. Med njimi je najpogostejši omenjeni trik papirja. V stanovanja starejših jim uspe priti tudi pod pretvezo, da se slabo počutijo in želijo le kozarec vode ali da želijo uporabiti toaletne prostore. Medtem ko en slepar zamoti žrtev, njegov pajdaš iz izmakne dragocenosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije