ŽIVALSKI SVET

Skotila dvoglavega jelena

Mrtvo žival so našli gobarji v ZDA. Najdbo razkrili šele po dveh letih preiskav.
Fotografija: Nagačenega bodo razstavili. FOTO: University Of Georgia
Odpri galerijo
Nagačenega bodo razstavili. FOTO: University Of Georgia

SAINT PAUL – V ameriški zvezni državi Minnesota so gobarji že pred dvema letoma naleteli na osupljivo bitje, šele v nedavni številki revije American Midland Naturalist pa so javno razkrili najdbo doslej edinega dvoglavega jelenčka. Skotila ga je košuta, potem ko ga je donosila. »Česa takšnega še nismo videli,« je povedal Lou Cornicelli, soavtor študije. »Obstajala so poročila o dvoglavih fetusih, vendar se še nobeden ni skotil. Gre torej za edinstven primer.«

Gobarji so o najdbi obvestili pristojne strokovnjake, ti pa so kadaver odpeljali in zamrznili. Sledila je vrsta preiskav, ki so razkrile, da je imela žival dva vratova, ki sta se združila na hrbtenici. »Žival nikakor ne bi mogla preživeti: imela je dve vranici, jetra in črevesje pa so bili skupni,« je poudaril soavtor prispevka Gino D'Angel z univerze v Georgii.

»Našli so ju počiščena, kar pomeni, da je košuta poskušala skrbeti za njiju oziroma zanj. Materinski instinkt je zelo močan.« Siamski dvojčki so razmeroma pogosti pri udomačenih živalih, med divjimi pa so skrajno redki. Dvoglavega jelenčka so sicer nagačili in ga bodo razstavili v St. Paulu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije