STRAŠLJIVO

Prekleti pupi rastejo človeški lasje

Okiku naj bi bila last deklice, ki je umrla zaradi prehlada. Strašljiva igrača je navdihnila vrsto filmov, knjig in iger.
Fotografija: Kupljena je bila leta 1918.
Odpri galerijo
Kupljena je bila leta 1918.

SAPORO – V svetišču Ivamizava je pupa Okiku, ki ji pravijo tudi prekleta pupa s Hokaida. To ime si je prislužila, ker ji domnevno rastejo človeški lasje, povrhu pa naj bi bila obsedena z duhom majhne deklice. O njej krožijo različne zgodbice, najbolj priljubljena pravi, da je lutko leta 1918 kupil 17-letni Eikichi Suzuki in jo podaril triletni sestrici Kikuko. Darilo ji je bilo zelo všeč in ga je nosila ves čas s seboj. Nesrečnega dne je deklica staknila prehlad in umrla.

Pupa je ostala v družinski lasti in so ji postavili oltarček v spomin na preminulega otroka. Čez čas so opazili nekaj nenavadnega, pupa je imela daljše lase. Leta 1938 se je družina odselila in so Okiku predali menihom, ki še danes skrbijo zanjo. Še zdaj prihajajo ljudje v svetišče, da bi si lahko ogledali to nenavadno pupo, vendar je ne smejo fotografirati.

Danes ima Okiku lase dolge do kolen, bili pa bi še veliko daljši, če jih menihi ne bi vsake toliko postrigli. To bojda počnejo, odkar je pupa v sanjah obiskala enega izmed njih in mu naročila, naj jo postriže. Nihče ne zna pojasniti, zakaj ji rastejo lasje. Po nekaterih virih naj bi bili pupini lasje v resnici lasje človeškega otroka, a za to ni dokazov. Drugi trdijo, da so ji celo začeli rasti zobje. Kakor koli, navdihnila je vrsto romanov, filmov in gledaliških iger.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije