POSKUS

Pojedel burger iz vesolja

Z vremenskim balonom ga je poslal v nebo. Njegovo pot je spremljal z minikamero.
Fotografija: Burgel je šel visoko nad oblake.
Odpri galerijo
Burgel je šel visoko nad oblake.

Ni bil najokusneši burger, kar jih je kdaj jedel. Nasprotno, bil je zamrznjen, suh, skoraj mokast. A čeprav je Tom Stanniland le stežka pogoltnil grižljaj, je bil to vseeno najbolj poseben košček hrane, kar jo je kdaj okusil. Padel je namreč z neba. »Ni bil okusen. Izsušil mi je usta. A lahko rečem, da sem jedel burger iz vesolja,« se je pohvalil Tom, ki je tako uresničil enega svojih življenjskih ciljev – jesti hrano iz vesolja. Za to je poskrbel sam, saj je bil on tisti, ki je z vremenskim balonom hrano poslal v nebo.


Zanimalo ga je, kakšen bi bil vesoljski burger, čeprav je priljubljena jed prišla iz verig s hitro prehrano na zemlji. »Kupil sem burger in ga z vremenskim balonom poslal v vesolje. Poletel je približno 40 kilometrov visoko, ko je balon počil, burger pa je pristal okoli 160 kilometrov od izhodiščne točke,« je povedal Tom in razložil, da je njegovo pot v vesolje lahko spremljal prek kamere gopro, ki jo je pritrdil na škatlo, zaradi sledilca pa je lahko spremljal tudi natančno lokacijo svojega letečega obroka. »S sledilcem sem sicer izgubil povezavo, ko je bil že previsoko. A ko je treščil na tla, je bila povezava spet vzpostavljena. Lahko
Tom ni prvi, ki je hrano poslal v nebo. FOTOGRAFIJE: Youtube
Tom ni prvi, ki je hrano poslal v nebo. FOTOGRAFIJE: Youtube
sem mu sledil in ga našel.« Čeprav je bil prvi, ki se je skoraj spotaknil ob zamrznjeni burger, v resnici vzdrževalec nogometnega igrišča v mestu Colchester v Veliki Britaniji.

Oskrbnik športnega igrišča se je zjutraj podal na svoj običajni ogled nogometne zelenice, ko je naletel na malce nevsakdanji prizor, na travi je ležala škatla iz stiropora, opremljena z mini kamero, a najbolj čudaški del najdbe je bil burger, pritrjen nanjo. Čeprav ni vedel, kaj naj si o odkritju misli, se je vse razjasnilo, ko je zazvonil telefon nogometnega kluba. Na drugi strani je bil Stanniland, ki mu je razložil, da ga je sledilec usmeril na igrišče in da gre za burger, ki ga je poslal v vesolje. Prosil ga je, naj ga shrani zanj.
»Ni dober. Suši mi usta!« se nad okusom vesoljskega burgerja ni navduševal Tom.
»Ni dober. Suši mi usta!« se nad okusom vesoljskega burgerja ni navduševal Tom.

Tom je v domačem kraju Sheffield sedel v avto in čez tri ure prispel pred nogometni klub. Ugriznil je v burger, se skremžil. »Prav nič dober ni. Suši mi usta. A jedel sem burger iz vesolja! In to je to.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije