OKRADLI BREZDOMCA

Pogrešano podgano Lucy je izsledila policija

Avstralskemu brezdomcu Chrisu so ukradli ljubljenko. Po objavi na družabnem omrežju se je začela obsežna akcija.
Fotografija: Srečanje je bilo zelo ganljivo. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Srečanje je bilo zelo ganljivo. FOTO: Facebook

V avstralskem Sydneyju sta brezdomec Chris in njegova podgana Lucy prava atrakcija. Vsak dan so lahko 59-letnika in njegovo ljubljenko videvali na ulicah mesta, ljudje so z veseljem opazovali, kako se igrata in crkljata. Na začetku tedna, ko je Chris odšel na stranišče, pa mu je nekdo iz kletke ukradel Lucy. Chris je bil skrajno potrt.

Več dni si ni upal zapustiti svojega kotička. FOTO: Facebook
Več dni si ni upal zapustiti svojega kotička. FOTO: Facebook


V bližini njegovega vogala ima službo Alyson Pearce. Potem ko je izvedela, kaj se je zgodilo, je na spletu objavila obvestilo o kraji. Novica je eksplodirala, delilo jo je kar 20.000 ljudi, zgražali so se nad brezsrčnežem, ki je brezdomcu ukradel edino družbo. Kmalu so zgodbo povzeli državni mediji, objavljena je bila v poročilih. »Želim si le, da bi se vrnila,« je povedal nesrečnik, ki se je bal zapustiti svoj kotiček, če bi se Lucy morda le vrnila.

Chris in Lucy sta postala mestna znamenitost. FOTO: Facebook
Chris in Lucy sta postala mestna znamenitost. FOTO: Facebook


Policija je med ogledom nadzornih kamer opazila žensko, za katero so sumili, da je tatica. V četrtek so jo izsledili, podgano pa vrnili presrečnemu brezdomcu. Lucy ga je takoj prepoznala in stekla k njemu na ramo po poljubčke. »Spominja se me,« je skozi solzne oči vzkliknil Chris.

»Občutek je čudovit, najlepša hvala vsem. Očitno me je pogrešala.« Ženska, ki je podgano odnesla, je bila prepričana, da je žival zavržena, in se ji je zasmilila. Odločila se je, da jo bo rešila in ji ponudila varen dom. Ko jo je poklicala policija, pa je Lucy z veseljem vrnila brezdomcu Chrisu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije