SKRIVNOSTNI DENAR

Nemški dobrotnik odlaga vreče, polne denarja

Skrivnostnež je v domačem kraju daroval že več sto tisočakov. V prostorih časopisa pusti tudi napotke, kam naj roma denar.
Fotografija: V lokalnem hospicu zdaj načrtujejo temeljito prenovo.
Odpri galerijo
V lokalnem hospicu zdaj načrtujejo temeljito prenovo.

Vreče z denarnimi darovi so v minulih mesecih že večkrat šokirale in seveda prijetno presenetile različne dobrodelne organizacije in cerkve na območju nemškega mesta braunschweig, skrivnostni dobrotnik je namreč daroval že več kot 200.000 evrov!

Neznani dobrotnik je svoje premoženje tako že večkrat zaupal uredništvu časopisa Braunschweiger Zeitung, v prostorih katerega je, ne da bi ga kdo opazil, kot kaže, odložil vrečo, polno bankovcev, s priloženimi navodili, komu so namenjena sredstva. Zadnja, najbogatejša do zdaj, saj je bilo v njej kar sto tisočakov, je romala v roke osebja lokalnega hospica, kjer so se donacije, milo rečeno, nadvse razveselili, saj bodo lahko zdaj povsem resno načrtovali prenovo in gradnjo novih prostorov. Zadovoljni so tudi v bližnjih cerkvah, društvu, ki pomaga žrtvam kaznivih dejanj, vrtcih, šolah, javnih kuhinjah in nekaterih drugih dobrodelnih organizacijah, ki običajno životarijo s skromnimi proračuni, največji znesek pa je, kot rečeno, nedavno namenil hospicu in pripisal: »Kdor pomaga neozdravljivo bolnim dostojanstveno umreti, si vsekakor zasluži spoštovanje in priznanje,« je pojasnil skrivnostni dobrotnik.

Morda daruje že devet let

Krajane pa morda navdušuje celo že od leta 2011, ugotavljajo. Že takrat so se namreč občasno pojavljale vreče z velikodušnimi darovi, a zadnje mesece mnogo pogosteje, zato ni jasno, ali gre za isto osebo ali je ta morda navdihnila še koga. »Ne vemo, za koga gre, in tudi ne bomo raziskovali, saj ne želimo odgnati dobrotnika s svojo radovednostjo in tako ogroziti njegovih plemenitih dejanj,« so zatrdili v uredništvu dnevnega časopisa, ponosni, da jim je radodarni neznanec že tolikokrat zaupal svoje
Skrivnostni darovalec redno razveseljuje dobrodelne organizacije v Braunschweigu. FOTO: Guliver/Getty Images
Skrivnostni darovalec redno razveseljuje dobrodelne organizacije v Braunschweigu. FOTO: Guliver/Getty Images

premoženje, nesebični bogatun za posrednike včasih izbere tudi drugi dnevni časopis, verjetno zato, da mu ne bi prišli na sled, včasih pa denar ciljni ustanovi dostavi kar sam, denimo, ovojnico z denarjem jim potisne v nabiralnik ali skrije pod predpražnik. Dobrodelni fenomen so krajani in novinarji pa seveda prejemniki velikodušnih donacij preimenovali v čudež v Braunschweigu, vsi pa upajo, da bo dobrotnik nekoč sam razkril svojo identiteto, ne nazadnje mnogi že stojijo v vrsti v želji, da se mu poklonijo in zahvalijo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije