SREČA V NESREČI

Namesto panoramskega poleta doživel najhujšo nočno moro (VIDEO)

Pred poletom niso preverili, ali je pripet, da ni, so opazili šele v zraku.
Fotografija: Takšen je bil njegov prvi dan dopusta. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Takšen je bil njegov prvi dan dopusta. FOTO: Youtube

Panoramski poleti so verjetno ena čudovitejših izkušenj, če vas ni strah višine in če gre vse po maslu. Na spodnjem posnetku pa ni iz preprostega razloga: pred poletom z zmajem v tandemu ni nihče preveril, ali je sopotnik pripet. Da ni, so opazili takoj po vzletu, ko je nesrečnež zdrsnil pod ročaje in se z eno roko oklenil pilota. Ta je poskušal izvesti manever za čimprejšnji pristanek, a se ni izšlo. Morala sta poleteti nad drevesa in proti prostrani ravnici. Potniku so moči jenjale (z eno roko se je držal za letvico, na katero so pričvrščena kolesa za pristajanje, z drugo za pilota), na srečo pa je zdržal do nižine. Pristanek je preživel, vendar polomljen. Potrebna je bila operacija, v zlomljene okončine pa so mu vstavili ploščico iz titana in sedem vijakov.

Ponesrečenec je povedal, da pilot ni preveril, ali je on pričvrščen, mu pa priznava, da je naredil vse, kar je lahko, da ga ni izgubil. Z eno roko je tako usmerjal zračno plovilo, z drugo pa držal njega, da ne bi padel v globino.

Spet bo poletel

Ne glede na vse se potnik, ki se mu je ta nezgoda pripetila na prvi dan dopusta v Švici, zna pošaliti na svoj račun, napoveduje pa tudi, da bo spet poletel z zmajem, saj mu pri prvem poletu ni bilo omogočeno, da bi v njem užival. Pogumen mož, ni kaj ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije