GROZLJIVO

Letalu odpadel pokrov motorja

Tik pred pristankom na Havajih je odpadel del boeinga 777. Plovilo se je silovito stresalo, potniki so se bali najhujšega.
Fotografija: Letalo v Honoluluju. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Letalo v Honoluluju. FOTO: Reuters

Leetalo družbe United Airlines je varno pristalo v Honoluluju, bil je zasilni pristanek, saj je boeingu 777 med poletom iz Kalifornije odpadel pokrov motorja. Zgodilo se je kakih 35 minut pred predvidenim pristankom na Havajih; pilota sta takoj izdala klic v sili in se začela pripravljati na zasilni pristanek. »Pilota sta upoštevala protokol in ob 12.38 po lokalnem času varno pristala,« je v izjavi sporočila letalska družba in še, da so se vsi potniki normalno izkrcali pri vratih, kamor je letalo odvlekel vlačilec. Na pristajalni stezi so ga pričakali reševalci in gasilci, a njihovo posredovanje k sreči ni bilo potrebno.



Letalo je bilo na poti iz San Francisca v Honolulu na Havajih, ko je nenadoma odpadel pokrov motorja: na posnetkih je videti, kako se motor silovito maje, pokrov pa vihra v vetru. »Odjeknil je močan pok, potem pa se je vse začelo tresti,« je povedala potnica Allison Sudiacal, ki je potovala s štiri mesece starim sinom, možem in njegovimi starši. »Stevardese so nam rekle, naj se nagnemo naprej, če bi slučajno trčili ob tla. Bilo je grozljivo. A sta pilota opravila krasno,« je še povedala. Incident že preiskuje zvezna agencija za letalski promet. Sopotnica Maria Falaschi je dodala, da je bil to »najbolj strašen polet v mojem življenju, a smo bili potniki pripravljeni na zasilni pristanek, ki se je dobro končal«.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije