HARLSO

Jazbečar je spletni hit leta

Tudi hišni ljubljenci navdušujejo na družabnih omrežjih, denimo kuža Harlso. Petletni jazbečar z izjemno osredotočenostjo na glavi obdrži prav vse.
Fotografija: Harlso je prava zvezda instagrama.
Odpri galerijo
Harlso je prava zvezda instagrama.

Harlsa, petletnega jazbečarja iz Belfasta na Severnem Irskem, niti najmanj ne zanimajo običajni triki; ukazi, kot so sedi, lezi, prostor, glas, daj tačko ipd., so vsakokrat naleteli na gluha ušesa, zato so lastniki takrat triletnega jazbečarja preprosto sprejeli dejstvo, da njihov ljubljenec preprosto ni učljive narave. Potem pa mu je nekega dne pred dvema letoma Paul Lavery, gospodar za šalo, medtem ko sta skupaj sedela v dnevni sobi in gledala televizijo, na glavo postavil piskajočo gumijasto igračo, za katero Harlso prej ni kazal zanimanja. A če je ni hotel gristi, ga prav nič ni motilo, če je stala na njegovi glavi. Jazbečar se je takrat postavil v pokončni položaj, strumno kakor vojak, in poziral lastniku, ki ga je navdušeno fotografiral.

Tudi gora krofov se ne premakne

Nič mu ne pade z glave.
Nič mu ne pade z glave.
Radovednost Laveryju ni dala miru, zato je začel preizkušati, kaj vse njegov kuža zmore držati na glavi, in odgovor je bil takoj jasen. Vse. Od kozarca vode, sadežev do krofa, pravzaprav gore krofov, ki se ob Harlsovem osredotočenem pogledu in okamneli drži niso premaknili niti za milimeter. Kuža si je potem seveda prislužil svoj profil na instagramu, kjer še danes veselo pozira z najrazličnejšimi predmeti na glavi in napravljen v zabavna oblačila, ki ga očitno prav nič ne motijo. Že v prvih mesecih si je prislužil 14.000 sledilcev, danes pa jih je že 100.000 več! Številni oboževalci Harlsu pišejo prijazna sporočila in povprašujejo, ali bi ga lahko obiskali in si atrakcijo ogledali v živo, toda lastniki vljudno zavračajo povpraševanje, saj si psa ne želijo izpostavljati trumam radovednežev in neznancev. »Vsekakor nismo pričakovali takšnega zanimanja. Profil smo ustanovili za družino in prijatelje, da podelimo fotografije našega nadvse zabavnega štirinožnega prijatelja, zdaj pa nam pišejo ljudje z vsega sveta,« je presenečen Lavery, ki venomer poudarja, da Harlsa posebnega trika nihče ni učil, zato drugim lastnikom psov ne more svetovati, kako bi prepričali štirinožne ljubljence, naj mirno pozirajo kot pravi fotomodeli.

Harlso je letošnji prejemnik nagrade za posebne dosežke, objavljene na internetu, Webby Award, znašel pa se je tudi na Guinnessovem seznamu izjemnih živali. V svojem okolju se je okitil z nazivom severnoirska osebnost leta na družabnih omrežjih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije