REKORDER

FOTO: Najdaljši italijanski goveji sendvič na svetu

Mogočno jed so sestavili v središču za brezdomce. Porabili so kar 35 kilogramov govedine in veliko paprike.
Fotografija: Tako je videti običajen italijanski sendvič z govedino.
Odpri galerijo
Tako je videti običajen italijanski sendvič z govedino.

Podjetje Buona Beef iz Chicaga v ZDA se je lotilo izdelave največjega sendviča z govedino na svetu. Gre za njihov najbolj priljubljeni sendvič, ki je narejen v italijanskem slogu v kruhu turano. Za rekord so seveda morali pošteno zavihati rokave, saj so prostovoljci v velikanski sendvič vstavili kar 35 kilogramov govedine, za dobro mero pa so dodali še sladko papriko. Postavljanje rekorda je seveda pritegnilo veliko pozornosti med obiskovalci dobrodelnega središča za brezdomce.
John Gill, vodja marketinga pri podjetju Buona Beef, je povedal, da so center za brezdomce izbrali, ker so želeli javnost opozoriti na njihovo stisko, hkrati pa se prikloniti ljudem, ki jim pomagajo.


Sestavljeni sendvič so nato pofotografirali in izmerili. Dolg je bil natanko 33,2 metra, kar bi moralo zadostovati za rekord. Potem ko so naredili še skupinski posnetek, so mogočni sendvič razrezali na kose in ga razdelili med ljudi. »Priložnost jesti tako imeniten sendvič se ne ponudi vsak dan,« je bil navdušen vodja središča ​Andrew Winter. »Če si ne moreš privoščiti obiska restavracije, je seveda zelo vznemirljivo, če nekdo pripelje restavracijo do tebe.« Rekorda niso prijavili pri Guinnessovi knjigi, temveč na spletni strani recordsetter, kjer lahko vsak prijavi rekord, ki je merljiv in ga je moč podreti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije