BIZARNO

Film o Ibizi posneli na hrvaških plažah

Napovedujejo, da bodo zaradi prevare tožili Netflix. Otok ni le prizorišče razuzdanih zabav in alkohola.
Fotografija: FOTO:
Odpri galerijo
FOTO:

IBIZA – »To je čista prevara!« se oblasti na španskem otoku Ibiza te dni jezijo na ponudnika spletnih vsebin, televizijskih serij in filmov Netflix. Pa ne samo to. Tamkajšnja vlada proti ameriškemu spletnemu velikanu napoveduje celo tožbo.

Netflix je namreč objavil napovednik filma Ibiza, ki ga bodo premierno predvajali 25. maja. V njem igra Gillian Jacobs, ki je znana po originalni Netflixovi seriji Love (Ljubezen). Gre za komedijo, kjer 30-letna ženska z dvema prijateljicama potuje po Barceloni in Ibizi, kjer je nešteto diskotek in kjer lahko najde ljubezen. Do sem vse lepo in prav.

FOTO:
FOTO:

Problem nastane, ker film sploh ni posnet na Ibizi, ampak na Hrvaškem. In sicer v Splitu in na plaži Zrće na otoku Pag. »Od vseh krajev, ki se pojavljajo v filmu, niti eden ni z otoka. Vemo, da je film posnet na Hrvaškem,« je povedal prvi mož ibiške vlade Vicent Torres.

Producent filma je tamkajšnji lokalni vladi predstavil svoj projekt, a ga vlada ni želela podpreti, češ da se ne sklada z dejanskim stanjem na otoku. »Drži, da se pri nas lahko najde veliko zabave. Ampak tukaj se lahko najde še več drugih stvari, ki pa jih film ne prikaže,« dodaja Torres. »Gre za prevaro,« je bil jasen. Ibiški urad za turizem pravi, da film prikazuje največje stereotipe o omenjenem španskem otoku in da je v nasprotju z uradno oglaševalsko turistično politiko. Oblasti si želijo spremeniti podobo otoka kot kraja razuzdanih zabav in alkohola.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije