DVOJČICI

Bela kot mamica, temna kot očka

Za črno-belim parom dvojčic se obračajo glave.
Fotografija: Deklici vedno tičita skupaj. FOTO: Fb
Odpri galerijo
Deklici vedno tičita skupaj. FOTO: Fb

Dvojčici Marcia in Millie Biggs sta pred 11 leti postali svetovna znamenitost, saj je ena temnopolta, druga pa belopolta. Marcia ima modre oči in svetle lase tako kot njena mama iz angleškega Birminghama, Millie pa je temnolasa in ima rjave oči tako kot njen očka, ki prihaja z Jamajke.

Na družino v Birminghamu, kjer živi, pogosto letijo rasistične opazke. Zanimivo je, da sta bili malčici prvih deset mesecev podobne polti, šele potem sta se začeli čedalje bolj razlikovati.

Pojavili sta se na naslovnici National Geographica. FOTO: Ng
Pojavili sta se na naslovnici National Geographica. FOTO: Ng

»Prva se je spremenila Millie, postajala je temnejša in temnejša,« se spominja oče Michael. »To naju ni skrbelo, takšno sva sprejela.« Na ulici ljudje pogosto bolščijo v dekleti, ne morejo razumeti, kako je kaj takšnega sploh mogoče. »Včasih nama ne verjamejo, da sta dvojčici. Prepričani so, da laževa.«

Srečna družina iz Anglije FOTO: Fb
Srečna družina iz Anglije FOTO: Fb

Deklici pravita, da sta različni, vendar ne zaradi barve kože. Radi imata različne stvari, drugačne obleke in hrano. »Dobro je biti drugačen, ker si potem nekaj posebnega,« je pojasnila Millie. Njuna polt je različna, ker sta dvojajčni dvojčici; vsako jajčece pa je oplodila druga semenčica. To pomeni, da sta si podobni toliko kot običajni bratje in sestre. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije